Ano, je to možné díky vyzrálému hovězímu masu. Pokud koupíte vyzrálou roštěnou (cca 300 Kč/ 1kg), jistě neuděláte chybu, avšak existují ještě levnější alternativy.
V několika dalších dílech vám zkusím představit další možnosti, ze kterých lze vyrobit velmi kvalitní steak.
1. Díl: VYZRÁLÁ HOVĚZÍ VEVERKA:
Když je neočištěný, je to na první pohled trochu nevzhledný kus masa. Říká se mu veverka, hanger nebo (ve Francii) onglet a tvoří jej dva svaly spojené blánou. Je zavěšený pod páteří zvířete, v místech, kde má svíčková špičku, kousek od jater. Od nich "chytá" silnou kořeněnou chuť. Je to jeden z nejlepších a nejchutnějších svalů, který na krávě je. (zdroj: iHned.cz)Musím zmínit, že poté co veverku podélně rozdělíte na dvě části a odstraníte vnitřní "šlachu", zůstanou vám dva fantastické libové kousky, které hodíte na gril a následně je stačí pouze "nafiletovat" proti vláknu před jídlem... :-)
Vyzkoušejte, určitě nebudete zklamáni...
Já osobně kupuji vyzrálou hovězí veverku od společnosti Steihnauser. Rád bych Vám doporučil jiné dodavatele, ale bohužel jiné prozatím neznám... :-(
Žádné komentáře:
Okomentovat