Vyzrálé hovězí maso

Taky jste již zkoušeli "hodit na gril" hovězí maso a byli jste zklamáni jeho neuvěřitelnou tuhostí? Vězte, že problém pravděpodobně nebude ve špatném postupu grilování, ale v surovině jako takové...

Abyste si vychutnali opravdu křehký a šťavnatý hovězí steak, je třeba pořídit vyzrálé hovězí maso.

Co je to "vyzrálé maso"?

Proces zrání masa je léty prověřená praktika používaná na celém světě již několik stovek let. Až po prvních jedenácti dnech od poražení zvířete dochází ke "zkřehnutí" hovězího masa a maso získává specifickou chuť a vůni.

Existují dva způsoby zrání masa: suché zrání a vlhké zrání (v Česku také označované jako zrání ve vakuu). Prozatím jsem v Česku neobjevil možnost zakoupit vyzrálé maso z "českého dobytku" metodou suchého zrání... Avšak již se začíná i na pultech některých vybraných řezníků objevovat "vyzrálé hovězí maso metodou zrání ve vakuu".

Dva tipy na možný nákup v okolí Brna:

Společnost Steinhauser Tišnov - www.steinhauser.cz - v jejích prodejnách lze zakoupit či objednat dodání.

Společnost Maso Uzeniny Zeman -  www.prodejnyzeman.cz - osobně jsem zakoupil vyzrálé hovězí (cca 3 týdny zrání) v prodejně Zeman Židlochovice (v budově Penny Marketu).

Žádné komentáře:

Okomentovat